Здравейте колеги! Имам следният проблем с компресора та някой има ли си на идея дали може да е от някое реле или бушон и къде се намира. Иначе климатика е зареден и на диагностика всичко си е ок показва, че работи но реално не включва изобщо. Колата е 156 2,4 2004г
Известие
Collapse
No announcement yet.
Не включва компресера на климатроника 156
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от redshark Покажи съобщениеВсичко показва, че работи но реално не работи. По късно мога да прикача снимки.
По-скоро в управлението на климатика или в пресостата.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Със сигурност не се чува щракането. Всички бушони съм ги проверил съмнявам се в релето което е на радиатора и пише ац комп на него. Просто се чудех дали има нещо което да дефектира често и да търся там проблем но ще иде на майстор явно.Alfa Romeo 156 1.8 TS 98г.
Alfa Romeo 156 2.4 20V 04г.
Comment
-
Това, че не се чува включването на компресора (щракането), когато се пусне климатика, мисля, че вече го разбрах.
Това, което не разбрах е:
Правен ли е тест на включването на компресора през MES и ако да, какъв е резултата от теста (тогава чува ли се включването на компресора) ?
Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:22.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Локализирай релето за компресора (J20 - намира се пред акумулатора):
свържи един проводник към шаси (минусовата клема на акумулатора) и с другия край допри до извод 86 на релето, догато моторът не работи и колата е на контакт.
При това положение трябва релето да включи и да се чуе щракане от компресора.
PS:
Първоначално публикувано от redshark Покажи съобщениеДа пусках теста но не се чува нищоLast edited by ecotronic; d.m.y г., 17:34.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от redshark Покажи съобщениеДа и аз за това си мислех релето сработва но компресора пак не тръгва. Махнах капачето на релето и като пусна климатика затваря веригата.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment